De Koning interim-directeur De Bezige Bij

Henk Pröpper (1958), sinds 1 maart 2012 directeur-uitgever van De Bezige Bij, wordt tijdelijk vervangen vanwege gezondheidsproblemen. Zijn functie wordt voor onbepaalde tijd overgenomen door Johan de Koning (1956), momenteel directeur/uitgever van uitgeverij A.W. Bruna.

In een brief aan haar auteurs schreef de uitgeverij gisteren: ‘Om Henk de tijd en de rust te geven die noodzakelijk zijn voor zijn herstel, hebben wij Johan de Koning gevraagd ad interim het directeurschap van Henk waar te nemen.’

De Koning staat voor de taak om de reorganisatie waar de uitgeverij midden in zit en waar de ondernemingsraad binnenkort een uitspraak over moet doen, „in goede banen te leiden”. Welke plannen dat precies zijn en hoe die reorganisatie eruit ziet, daarover wilde De Koning niets zeggen. „Dat is een interne kwestie”.

Bruna-uitgevers vestigde zich in juli 2014 in Amsterdam zodat er beter samengewerkt kon worden op commercieel gebied met De Bezige Bij. Beide uitgeverijen maken deel uit van het uitgeefconcern WPG. Dat De Koning nu Pröpper tijdelijk vervangt is volgens De Koning een „uiting van een goede samenwerking”. De twee uitgeverijen blijven opereren zoals ze nu doen, van verdere versmelting tussen de twee is geen sprake, aldus De Koning. Hiervoor werkte hij als managing editor en directeur uitgever bij WPG België. (NRC)