Rousseff verweert zich over benoeming Lula

Volgens president Dilma Rousseff is de ministerspost van haar voorganger Luiz Inácio Lula da Silva geen manier om zijn vervolging in een corruptieschandaal te bemoeilijken. Dat heeft zij gezegd in een interview met internationale media, waaronder The Guardian. Nadat Lula recent werd aangeklaagd voor corruptie, benoemde de door een zware economische crisis en een groot corruptieschandaal wankelende Rousseff hem tot stafchef. Daarmee zou het lastiger voor de Braziliaanse justitie zijn Lula te vervolgen. Maar volgens Rousseff heeft zij Lula aangenomen om haar te helpen bij het bestrijden van de crisis. In Rio demonstreerden gisteren 17.000 Brazilianen voor Rousseff. Maar uit enquetes blijkt dat de meerderheid van het volk niet tegen de afzettingsprocedure is die de oppositie wil. (NRC)