Rotterdammer (29) opgepakt in moordzaak Koen Everink

De politie heeft donderdagmorgen een arrestatie verricht in de zaak Koen Everink, meldt de politie op haar website. De man, een 29-jarige Rotterdammer, kwam naar voren bij het onderzoek en werd opgepakt op Schiphol toen hij aankwam uit het buitenland. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de zakenman.

Vrijdagochtend 4 maart werd het dode lichaam van Everink aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. De politie meldde toen dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen. Begin deze maand werd bekend dat de zakenman met messteken om het leven werd gebracht. Bij onderzoek werden geen sporen van braak gevonden.

De politie heeft ruim honderd tips ontvangen die verder onderzocht worden. De tips kwamen binnen nadat in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak werd besteed. Een woordvoerder van de politie kon donderdagmorgen nog niets zeggen over een eventuele link tussen de verdachte en Everink. Of er meer verdachten zijn, wilde de politie evenmin zeggen. „Het onderzoek gaat verder. Wij hebben zelf ook nog veel vragen.”

Everink was de man achter de succesvolle reisorganisatie Eliza was here. Hij kwam in het nieuws toen hij in 2012 zwaargewond raakte na te zijn mishandeld bij het dance-evenement Sensation in de Amsterdam Arena – een been van Everink werd verbrijzeld. In verband hiermee werden kickbokser Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. veroordeeld.