PSV legt stadionverbod op aan vier supporters

Ze hebben een stadionverbod opgelegd gekregen vanwege het vernederen van bedelaars in Madrid.

Screenshot YouTube. Bron: Diario AS

Vier PSV-supporters hebben een stadionverbod opgelegd gekregen vanwege het vernederen van bedelaars in Madrid. Het verbod gaat per direct in en varieert van een tot drie jaar.

Bij een vijfde supporter die bij PSV bekend is, maar zich nog niet gemeld heeft, is de seizoenkaart geblokkeerd en een stadionverbod voor onbepaalde tijd uitgedeeld. Het verbod blijft van kracht totdat de fan zich gemeld heeft bij de club.

Voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tegen Atlético Madrid misdroeg een deel van de PSV-aanhang zich in de Spaanse hoofdstad. De supporters gooiden muntjes naar een groepje Roemeense vrouwen op het Plaza Mayor en juichten wanneer deze werden opgeraapt. Ook lieten ze hen opdrukoefeningen doen in ruil voor geld. Filmpjes van het incident werden op internet geplaatst en zorgden voor veel ophef.

PSV-directeur Toon Gerbrands liet kort na het voorval weten dat de club er alles aan zou doen om de daders op te sporen: “Als we deze mensen hebben gevonden, hebben ze een mega probleem.” Na gesprekken met de fans zegt PSV nu dat de impact voor betrokkenen “gigantisch” is geweest. Volgens Gerbrands zijn fans in privé-opzicht ontzettend geraakt:

“Er zijn families belaagd, betrokkenen hebben gezondheidsproblemen gekregen en één persoon heeft het zijn baan gekost.”

Geaccepteerd

Tevens laat de PSV-directeur weten dat de supporters spijt hebben van hun gedrag. “Zij zien in dat ze de betekenis van hun acties onderschat hebben.” Volgens Gerbrands begrijpen en accepteren de fans de door de club getroffen sancties.

Daarnaast zegt PSV al het mogelijk gedaan te hebben om de daders op te sporen en is wat betreft de club daarmee het hoofdstuk Madrid afgesloten. Gerbrands: “In de toekomst gaan wij er alles aan doen om het goede imago dat PSV in Europa had, terug te verdienen.”