Negen jaar cel en tbs voor kindermoorden in Apeldoorn

De rechters achten bewezen dat Aurélie V. haar zoon (8) en dochter (6) met messteken om het leven heeft gebracht.

Tegen V. was veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Tegen V. was veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Foto Roos Koole / ANP

Een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn die in oktober 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, heeft donderdag negen jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Dat besloot de rechtbank in Zutphen donderdag. Tegen de moeder was veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Ze heeft haar kinderen met voorbedachten rade gedood. De rechters achten bewezen dat Aurélie V. haar zoon (8) en dochter (6) met messteken om het leven heeft gebracht. Er was opzet in het spel, zo concludeerde de rechtbank: V. had de kans om na te denken over wat ze zou gaan doen en wat daar de gevolgen van zouden zijn.

De vrouw slikte lange tijd antidepressiva, maar de rechtbank zag geen mogelijk verband tussen inname van het middel en agressie. Ze is wel verminderd toerekeningsvatbaar. De problemen groeiden de vrouw boven het hoofd en leidden tot wanhoop. Op lange termijn is de kans op herhaling “matig”. Om die reden is V. een gevaar voor zichzelf en anderen en zal ze langdurig moeten worden behandeld.