Hoe zit het met die handschoenen van verdachten?

Twee van de drie mogelijke terroristen die in de vertrekhal van Zaventem werden gefilmd, droegen aan hun linkerhand een handschoen. Wat de functie daarvan is, daarover valt weinig met zekerheid te zeggen.

De kwestie is te verbreden tot de vraag: werden bomvesten gebruikt of zaten de explosieven in de koffers en tassen die de terroristen met zich meevoerden? Als de terroristen uitsluitend bomvesten gebruikten, kan in de handschoen een stevige druk- of knijpschakelaar hebben gezeten die was verbonden met een 9 volt-batterij en met elektrische ontstekers die in de (vijf tot tien) afzonderlijke ladingen van het vest waren opgenomen. De ontstekers, met het formaat van een vulpendop, ontploffen als er stroom door wordt gestuurd en laten dan op hun beurt de springstof detoneren. Het is goed mogelijk dat ze zowel bomvesten als springstof in de koffers hadden. De intense schokgolf laat ook de explosieven in de koffers ontploffen.