Britse JD Sports betaalt 26,5 miljoen euro voor winkelketens Perry en Aktiesport

Het Britse bedrijf JD Sports gaat de failliete sportwinkelketens Perry en Aktiesport overnemen. Dat maakten de curatoren van Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van de twee ketens, woensdag bekend. De Autoriteit Consument en Markt moet de overname nog goedkeuren.

USG, dat op 23 februari failliet ging, is één van de grote faillissementen in de detailhandel van afgelopen winter. Bij het bedrijf werkten 2.500 mensen in zo’n 350 vestigingen en shop-in-shops. Die shop-in-shops zaten in V&D-warenhuizen en Scapinowinkels. Toen die ketens failliet gingen, moesten de shop-in-shops ook dicht. Volgens USG was het faillissement van de holding het directe gevolg van die sluiting.

Het is nog onduidelijk welke winkels openblijven onder JD Sports. De curatoren zeggen dat de nieuwe eigenaar op termijn een aantal winkels zal overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en de onderhandelingen over de huurcontracten. De verwachting is dat „een belangrijk deel” van de werknemers kan blijven werken, staat in het persbericht. Ook op het Amsterdamse hoofdkantoor kunnen de meesten blijven werken. USG was ook actief in België en Scandinavië.

JD Sports Fashion betaalt 26,5 miljoen euro voor de winkels van Perry Sport en Aktiesport, meldde het bedrijf woensdag op z’n website. Een belangrijk deel van de opbrengst zal naar de vier banken van USG gaan, Rabobank, ING, Deutsche Bank en de Bank of America Merrill Lynch. De banken hadden in totaal bijna 80 miljoen euro aan krediet verleend aan USG.

JD Sports heeft zo’n 800 winkels, waarvan 16 in Nederland. Het bedrijf heeft sinds 1996 een notering aan de Londense effectenbeurs. JD Sports behaalde vorig jaar een omzet van 1,5 miljard pond (1,9 miljard euro) en een brutowinst van 90 miljoen pond. (NRC)