Dit zijn enkele van de doden, gewonden en vermisten in Brussel

Bij de aanslagen op vliegveld Zaventem en de metro in Brussel vielen zeker 31 doden en 270 gewonden. Van een groot deel van de doden en van alle zwaargewonden zijn de namen niet bekend (gemaakt). Onder hen zijn mensen van zeker veertig verschillende nationaliteiten. Hierdoor verloopt de identificatie en het inlichten van families trager.

Adelma Marina Tapia Ruiz (36 of 37)

2503IHNAdemaZW
Peruaanse vrouw, die met haar Belgische man nabij Brussel woonde, werd gedood. Ze stond op het punt om met hun peutertweeling naar familie in de VS te vliegen vanaf Zaventem. De rest van het gezin ontsnapte aan de dood: de meisjes waren verderop in de vertrekhal aan het spelen en de vader was achter hen aangelopen.

Fabienne Vansteenkiste (51)

2503IHNfabienneZW
De Belgische was net klaar met haar dienst bij een bagageafhandelaar op luchthaven Zaventem. Overleed aan haar verwondingen.

Léopold Hecht (19)

2503IHNleopoldZW
Slachtoffer van de aanslag op de metro bij station Maalbeek. De Belgische jongeman was onderweg naar de Brusselse universiteit Saint-Louis, waar hij rechten studeerde. Werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, waar hij overleed.

Olivier Delespesse (45)

2503IHNOlivierZW
Overleed bij de aanslag op metrostation Maalbeek. Hij nam iedere dag de metro naar zijn werk in een centrum voor begeleiding van leerlingen. Een collega omschreef hem tegenover The New York Times als „een toegewijde collega” die „graag grappen maakte en zich erg interesseerde in andere mensen”.

Onbekende Marokkaanse vrouw

Een Marokkaanse vrouw is door haar ambassade geïdentificeerd als een van de doden, maar haar identiteit is niet vrijgegeven. Drie andere mensen met de Marokkaanse nationaliteit worden nog vermist.

Alexander & Sasha Pinczowski

2503IHNAlexEnSascha
De Nederlandse broer en zus zijn bij de aanslag op Zaventem om het leven gekomen. Ze waren vanuit Zaventem onderweg naar New York, waar ze wonen. Ze werden geboren in de VS en verhuisden als kinderen naar Nederland, waar ze in Maastricht woonden.

Elita Weah (41)

2503IHNelitaZW
De moeder uit Deventer zou via Zaventem naar Amerika vliegen. De van oorsprong Liberiaanse zou na het generaal pardon de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Zij is overleden bij de aanslag op Zaventem.

Mason Wells (19)

2503IHNmasonZW
De jonge mormoonse missionaris uit Utah liep scherfwonden en verbrandingen op bij de aanslag op Zaventem. Hij overleefde eerder een terreuraanslag: hij was in 2013 een straat verwijderd van de bomaanslag op de marathon van Boston, waaraan zijn moeder meedeed. Hij was ook in Parijs toen daar de aanslagen van november 2015 plaatshaden.

Sebastien Bellin (37)

2503IHNsebastienZW
De Braziliaans-Belgische basketballer speelde tot 2010 in het nationale basketbalteam van België. Daarvoor basketbalde hij in Amerika. Hij reisde regelmatig tussen België en Michigan, waar zijn vrouw en twee kinderen wonen. Bij de aanslag op Zaventem raakte hij gewond aan zijn benen.