Deze berg was vorig jaar nieuws

Foto Christophe Ena/AP

Zicht op de plek in de Alpen waar vorig jaar op 24 maart een vliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings neerstortte. De Airbus A320 kwam neer op de kale helling links van het midden van de foto. Daarbij kwamen alle 150 inzittenden om het leven. Co-piloot Andreas Lubitz (27) had het toestel opzettelijk laten neerstorten. De gezagvoerder was naar het toilet gegaan, waarna Lubitz de cockpitdeur had vergrendeld. Deze donderdag is er in de buurt van de plek waar het vliegtuig neerstortte een herdenkingsdienst voor de nabestaanden van de slachtoffers. 650 personen worden door Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings, naar de ceremonie gebracht. Er worden ook herinneringsplaquettes onthuld in Düsseldorf, de bestemming van het toestel, en Barcelona, waar het was opgestegen.