Opinie

De Thuiskok: Soep met wortel, gember, kokos en chilivlokken

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Op de menukaarten van ontbijttentjes kunnen soepen natuurlijk niet ontbreken. Toch is het aanbod in vergelijking met salades en broodjes vaak vrij ‘basis’: een tomatensoep, groentesoep en tegenwoordig ook steeds vaker pompoensoep.

Niets van dat alles in Chriskitch - Grote smaken uit een kleine keuken. De soepen zijn net bijna zo origineel als de salades. Deze Aziatische soep, oorspronkelijk uit Thailand, is reuzesimpel en kan ook nog eens zowel warm als koud gegeten worden.

Smelt de boter in een grote pan, voeg de wortels, ui, aardappel en gember toe en laat alles ongeveer 10 minuten bakken of tot het net zacht is. Voeg de bouillon, kokoscrème, zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en laat hem op laag vuur 20-30 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud wat afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng zo nodig extra op smaak met zout en peper. Schep een lepel soep in een kom en strooi er de chilivlokken en geroosterde pinda’s over. U kunt de soep warm of koud eten.