Volvo Ocean Race finisht in 2018 in Scheveningen

De Volvo Ocean Race van 2017-2018 finisht op 30 juni 2018 in Scheveningen. Dat hebben de gemeente Den Haag en de raceorganisatie woensdagochtend gezamenlijk bekendgemaakt in Den Haag. Het is voor het eerst in de 43-jarige geschiedenis dat de populaire zeilrace rond de wereld in Nederland finisht. De laatste etappe van de dertiende editie van de oceaanrace voert van Göteborg in Zweden naar Scheveningen. Ook de etappes daarvoor zijn al bekend: Newport - Cardiff en Cardiff - Göteborg. De race begint in oktober 2017 in Alicante, al is de exacte datum van de start nog niet bekend. Den Haag dankt zijn nieuwe status als finishstad van de oceaanrace aan de zeer succesvolle ‘pitstop’ in de vorige editie, in juni vorig jaar. Daar kwamen tienduizenden belangstellenden op af. (NRC)