Drie Nederlanders vermist na aanslagen Brussel

Limburgse media meldden dinsdagavond dat een familie uit Maastricht vreesde voor het lot van hun twee kinderen.

Belgische politie voor het vliegveld Zaventum.
Belgische politie voor het vliegveld Zaventum. Foto John Thys/ AFP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er drie Nederlanders worden vermist na de aanslag op het Brusselse vliegveld Zaventem. Limburgse media meldden dinsdagavond dat een gezin uit Maastricht vreest voor het leven van hun twee kinderen.

Woensdagmiddag meldde het ministerie dat er een derde Nederlander wordt vermist. Over de identiteit van die persoon kon het ministerie nog niets zeggen. Ook is onduidelijk of hij of zij in de luchthaven was, of in de metro.

In een verklaring laat minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken weten dat de Nederlandse ambassade in Brussel in contact staat met de familie van het gezin uit Maastricht.

“Een vreselijke situatie voor de familie die in onzekerheid zit. Onze medewerkers staan in nauw contact met hen. De ambassade doet er alles aan om bij de Belgische autoriteiten snel duidelijkheid te krijgen”

Belden om 07.59 naar thuisfront

De broer en zus uit Maastricht vertrokken dinsdagochtend naar vliegveld Zaventum voor een vlucht naar New York. Ze belden om 07.59 nog met het thuisfront om te laten weten dat ze goed waren aangekomen, zo schrijft de Limburgse media L1. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Sindsdien is er niets meer van hen vernomen.

Op dinsdagochtend rond een uur of acht waren er twee explosies op de luchthaven, daarbij vielen zeker tien doden en tientallen gewonden. De explosies werden uitgevoerd door twee zelfmoordterroristen, zo melden de Belgische autoriteiten.

Èèn Nederlander lichtgewond in Zaventem

Op dinsdagmiddag meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken dat ze op de hoogte waren van één Nederlander die lichtgewond is geraakt bij de aanslag op Zaventem.

Twitter avatar 247BZ 24/7 BZ .@MinBZ op dit moment op de hoogte van 1 Nederlander die lichtgewond is geraakt bij aanslag op #Zaventem

De Nederlandse ambassadeur in België, Maryem van den Heuvel, legde dinsdagavond op het Beursplein in Brussel oranje tulpen ter nagedachtenis van de slachtoffers. Bij de aanslagen op het vliegveld Zaventem en in de Brusselse metro vielen zeker 31 mensen doden en raakten 270 mensen gewond.

Twitter avatar NLinBE NL Ambassade België Ambassadeur Van den Heuvel bezoekt Beursplein en legt oranje tulpen ter nagedachtenis slachtoffers #BrusselsAttacks https://t.co/5MWUDPp0Pc