Mierzoet, simpel en het geld eigenlijk niet waard

Voordat je Disney Magic Kingdoms installeert, is het raadzaam een zonnebril op te zetten en een afspraak bij de tandarts te maken. Dit spel van Gameloft is zo mierzoet en vol felle regenboogkleuren dat het pijn doet. In de huid van Mickey Mouse moet je het pretpark, redden van de boosaardige heks Maleficent. Haar donkere wolken hebben alle plezier uit kinderkoninkrijk gezogen en de plek tot een bedevaartsoord gemaakt voor de boeven en slechteriken uit het Disney-universum. Door missies uit te voeren kun je personages als Goofy of Woody uit Toy Story inschakelen je te helpen. Met elke bondgenoot kun je meer bouwen, meer power-ups verzamelen om weer nieuwe iconische figuren in je bezit te krijgen. Hoe mooi Disney Magic Kingdoms er ook uit ziet, het is een simpel spel waarin je als gebruiker passief toekijkt hoe missies worden uitgevoerd. De wachttijden hiervoor zijn zo ingebouwd dat je al gauw verleidt wordt om in-app aankopen te doen. Doe dat niet, een toegangskaartje tot een echt park is goedkoper.

    • Hans Klis