Een leuke nieuwe draai aan het endless runner-genre

None

Over zo’n vijf miljard jaar sterft onze zon, door uit te dijen en alles in haar pad te verzwelgen. Dat maken we vanaf de aarde niet meer mee, want ruim voor die tijd zijn onze oceanen al verdampt en is de planeet onleefbaar gemaakt door de extreme hitte van onze ster. Chased by the Sun speelt zich af in een toekomst waar eenzelfde scenario uitspeelt, maar dan op een kosmische schaal. Je bestuurt een schattig ruimteschip dat je van planeet naar planeet moet laten vliegen om uit het bereik van een almaar uitdijende brandende gasbol te blijven. Maar je moet ondertussen ook asteroïden en ander ruimteafval ontwijken, dus het is zaak je vluchtroute strategisch te plannen. Dit spel van ontwikkelaar Half Glass Games geeft hiermee een leuke nieuwe draai aan het endless runner-genre. Want alsof jouw piloot vervloekt is, komt er geen einde aan de kosmische misère. In tegenstelling tot veel games in het genre zijn er geen in-app aankopen in Chased by the Sun. De twee euro die je moet neerleggen is het plezier waard.