Movies that matter: Driving With Selvi NPO 2, 22.55-23.49u.

„Mijn naam is Selvi. Iedereen noemt mij de eerste vrouwelijke taxichauffeur. Dat maakt me trots.” Selvi werd – net als veel meisjes in India – op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Ze kwam op veertienjarige leeftijd terecht in een huwelijk met een oudere man die haar mishandelde en misbruikte. Op een dag lukt het haar om te ontsnappen. Eerst overweegt ze om een einde te maken aan haar leven en voor een bus te springen. Gelukkig besluit ze om in de bus te stappen.

Ze leert autorijden en richt uiteindelijk haar eigen bedrijf op. De Canadese fotograaf Elisa Paloschi kwam Selvi in 2004 voor het eerste tegen en volgt haar in Driving With Selvi (2015) over een periode van tien jaar. Zo brengt ze de transformatie in beeld van een timide en verloren meisje tot een sterke vrouw. Selvi vertelt over haar verleden, de familie die ze niet meer heeft en de indrukwekkende manier waarop ze toch iets wist op te bouwen.

Er leven wereldwijd meer dan zevenhonderd miljoen vrouwen die voor hun achttiende zijn uitgehuwelijkt. Een derde van deze kindbruiden komt uit India, zoals Selvi.