Korting Delta Lloyd-beleggers

Delta Lloyd probeert beleggers met een fikse korting te lokken voor zijn omstreden plan om voor 650 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. Dat blijkt uit het prospectus dat de verzekeraar woensdag heeft gepubliceerd. Met dit document maakt Delta Lloyd de voorwaarden bekend voor de zogeheten claimemissie, die op 11 april zal plaatshebben. Het plan is bij sommige aandeelhouders omstreden omdat het kan leiden tot verwatering van hun belang. Volgens Delta Lloyd is de emissie echter noodzakelijk om financieel weer gezond te worden. Delta Lloyd kreeg, dankzij een last minute deal met grootaandeelhouder Fubon, vorige week nipt toestemming voor het plan. Delta Lloyd gaat 227 miljoen nieuwe aandelen verkopen. Op dit moment zijn er 228 miljoen gewone aandelen in omloop. Bestaande aandeelhouders krijgen een voorkeursrecht om nieuwe aandelen te kopen, tegen een prijs van 2,85 per aandeel. De huidige koers is zo’n 6 euro. (NRC)