‘Reorganisatie politie kost 250 miljoen ’

De reorganisatie van de Nationale Politie kost nog eens 250 miljoen euro meer dan tot nu toe werd geschat. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van accountantsbureau PWC aan minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD). Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws. Het is nog niet bekend waar het geld vandaan moet komen. Vorig jaar werd bekend dat de kosten voor de hervorming zouden verdubbelen tot zo’n 460 miljoen euro. De extra 230 miljoen moest de politie zelf betalen. Ook werd bekend dat het project drie jaar langer gaat duren dan oorspronkelijk gedacht, en pas in 2020 of 2021 wordt afgerond. De samenvoeging van 26 politieregio’s tot één korps blijkt door voormalig minister Opstelten te optimistisch te zijn ingeschat. (NRC)