Sanoma in Hoofddorp ontruimd na melding verdacht pakketje

Het bleek te gaan om loos alarm. Eerder vandaag werd een trein in Hoofddorp stilgezet, ook daar was niets verdachts in aanwezig.

Politie bij de ontruiming van station Hoofddorp.
Politie bij de ontruiming van station Hoofddorp. Foto Alexander Schippers / ANP

Het pand van mediabedrijf Sanoma in Hoofddorp dinsdagmiddag ontruimd geweest nadat melding werd gemaakt van een verdacht pakketje. Het bleek loos alarm. Eerder op dinsdag moesten medewerkers uit voorzorg al weg van de kant van het gebouw met uitzicht op het station in Hoofddorp, nadat een trein uit Brussel in Hoofddorp werd stilgezet.

Twitter avatar POL_KENland POL_KENland Politieonderzoek uitgever Hoofddorp afgerond: bleek loos alarm. Ging om onschuldig pakketje in auto. Pand vrijgegeven.

Ook in de trein werd niks verdachts gevonden. ProRail meldde dat een passagier zich verdacht had gedragen. De trein en het station in Hoofddorp werden ontruimd. Rond 13.15 uur meldde de politie dat er niks verdachts in de trein is gevonden.

Twitter avatar POL_KENland POL_KENland Trein Hoofddorp is vrijgegeven, maar rijdt niet verder. Passagiers worden vervoerd met bussen. Niets verdachts aangetroffen in de trein.

Onze verslaggever Thomas Rueb meldde eerder dat twee pakketbezorgers van DHL zijn opgepakt in Hoofddorp. Volgens de politie negeerden zij aanwijzingen om met hun bestelbus te stoppen bij een afzetting. Na een controle bleek er niets aan de hand, aldus de politie.

Op Amsterdam Centraal werden uit voorzorg perrons 13 en 14 ontruimd. Later werden ze weer vrijgegeven.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Na info over gewapende man in trein, is op CS verdachte aangehouden door arrestatieteam. Zaak staat volledig los van gebeurtenissen België

Medewerkers van mediabedrijf Sanoma in Hoofddorp kregen te horen dat ze niet naar buiten mochten. Het deel van het pand dat uitkijkt op het station werd preventief ontruimd.

Twitter avatar JoostNederpelt Joost Nederpelt Ook hier bij Sanoma in Hoofddorp moeten we binnen blijven. https://t.co/RWxPYOYTbO

Ook in Zwolle werd een trein stilgezet, meldt RTV Oost. Agenten gingen met politiehonden naar binnen en hielden één persoon aan. Onbekend is wat precies de aanleiding voor de actie was.