Missy en Michelle’s meezinger

In verkiezingstijd worden de banden tussen politici en popmuzikanten hechter. Michelle Obama presenteerde afgelopen week haar samenwerking met zangeressen als Janelle Monáe en Missy Elliott, voor het liedje This Is For My Girls. Het nummer begeleidt Obama’s campagne Let Girls Learn, voor onderwijs voor meisjes. In de funky meezinger rapt Missy Elliott: „This is for my ladies like soldiers/ we stand up/ Remember when Tupac told us keep our head up/ And even when the times get rough, we get up.” Het kan ook anders. Het nieuwe nummer The Community Of Hope van de Britse zangeres PJ Harvey gaat over Ward 7, een problematische buurt in Washington (‘Here's the pathway of death and destruction/ South Capitol is it’s name’). De voormalige burgemeester reageerde furieus: „PJ Harvey is voor muziek wat Piers Morgan is voor nieuws-tv”. Nieuwslezer Morgan viel in ongenade en werd ontslagen bij de Amerikaanse tv.

    • Hester Carvalho