Militair omgekomen tijdens training in Ossendrecht

De militair overleed na een schietincident op een oefenterrein dat ook gebruikt wordt door de politie.

Archiefbeeld van een forensische training op het complex in Ossendrecht.
Archiefbeeld van een forensische training op het complex in Ossendrecht. Foto Valerie Kuypers / ANP

Tijdens een oefening in Ossendrecht is dinsdagochtend een 35-jarige militair bij een schietincident om het leven gekomen. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee bekendgemaakt. De toedracht van het incident wordt onderzocht. Details zijn niet bekendgemaakt.

Meer informatie over de identiteit of achtergrond van de militair kon de Marechaussee dinsdag niet geven. Ook is onduidelijk wat de aard van het incident was. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Zaken waarbij militairen betrokken zijn, vallen altijd onder het OM in Arnhem.

Het trainingscomplex in Ossendrecht is van de Politieacademie en wordt gebruikt om politiemensen en defensiepersoneel te trainen. Op het terrein, beter bekend als het PIOG (Politie-instituut voor Openbare Orde en Gevaarbeheersing), is onder meer een volledig dorp nagebouwd om in realistische omstandigheden om te leren gaan met gevaarlijke omstandigheden.