Twente houdt rekening met nieuwe puntenaftrek

FC Twente dreigt opnieuw gestraft te worden door de KNVB. De voetbalclub heeft de jaarrekening 2014/2015 in moeten trekken, meldde de club maandag. Onlangs dook een tweede overeenkomst op rond de transfer van Dusan Tadic. Een deel van het contract werd volgens de krant Tubantia geheim gehouden en dus kwam 1,8 miljoen euro aan vergoedingen niet in de boeken. Twente zette een onafhankelijk advocatenkantoor op de zaak en de club lijkt het verhaal nu te bevestigen; het gevolg is dat de jaarcijfers niet kloppen. „Dat zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek”, aldus interim-directeur Onno Jacobs. Voor 1 mei moet er een nieuwe jaarrekening liggen. (ANP)