In beeld

Extra beveiliging in Europese steden

“Heel Europa is getroffen door de aanslagen”, zei de Franse president Hollande in reactie op de aanslagen in Brussel. In veel Europese steden zijn de beveiligingsmaatregelen opgevoerd. Op talloze luchthavens en op straat is extra politie zichtbaar aanwezig en patrouilleren militairen. In Nederland wordt naast de vier grote stations ook het Binnenhof extra beveiligd.
Marechaussee in de vertrekhal op Schiphol. Ook op de vier grote Nederlandse stations is vandaag extra politie aanwezig naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. De veiligheidsmaatregel is ingelast door minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid.
Maurice Boyer
Een agent houdt de wacht terwijl mensen geëvacueerd worden van luchthaven Zaventem in Brussel vanmorgen na de aanslagen aldaar.
AP / Geert Vanden Wijngaert
Een agent op de luchthven van Barcelona.
AP / Emilio Morenatti
Belgische agenten bewaken het afgezette gebied rond het metrostation Maalbeek. Naast het openbaar vervoer in Brussel en de treinstations zijn ook de tunnels in de stad afgesloten voor alle verkeer.
AFP / Emmmanuel Dunand
De politie Haarlemmermeer heeft station Hoofddorp ontruimd in verband met een mogelijke dreiging. Later bleek het loos alarm: in de stilgezette trein werd niets verdacht aangetroffen.
ANP / Alexander Schippers
De Koninklijke Marechaussee voert extra patrouilles uit op het Binnenhof, in reactie op de aanslagen in Brussel.
ANP / Martijn Beekman
Politiecontroles op luchthaven Fiumicino bij Rome. In Italië zijn op de grote vliegvelden de beveiligingsmaatregelen aangescherpt.
Telenews/ANSA via AP
Franse soldaten patrouilleren op luchthaven Charles de Gaulle.
AP /Michel Euler
Politie op treinsstation Brussel-Zuid.
AP / Michel Spingler
Politie patrouilleert in de hal op de het vliegveld van Barcelona.
AP / Emilio Morenatti
Zwaar bewapende agenten zijn alert op Copenhagen Airport in Denemarken.
Reuters / Liselotte Sabroe / Scanpix
Ook in de VS zijn de beveilingsmaatregelen verscherpt. Een lid van de New York National Guard houdt de boel in de gaten op Penn Station in New York.
AP / Mark Lennihan