Prijzen van huizen in februari verder omhoog

De huizenprijzen in Nederland zijn in februari verder gestegen. Bestaande koopwoningen waren gemiddeld 3,8 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De prijzen van koopwoningen lagen in februari nog altijd meer dan 15 procent onder de piek die in augustus 2008 werd bereikt. De crisis die daarop volgde, leidde tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna kwam een geleidelijk herstel op gang, waarbij de prijzen met in totaal een kleine 8 procent zijn gestegen. Het Kadaster bracht vorige week al verkoopcijfers naar buiten. Daaruit bleek dat vorige maand 14.866 woningen van eigenaar wisselden, ruim een kwart meer dan in februari 2015. De woningmarkt vertoont inmiddels in het hele land herstel. Dat is met name te danken aan de zeer lage hypotheekrente. (ANP)