Engeland wint grand slam

De Engelse rugby’ers James Haskell (links) enBilly Vunipola Foto Christophe Ena/AP

Engeland heeft zaterdagavond de laatste wedstrijd van de Six Nations met 31-21 van Frankrijk gewonnen. Daardoor won Engeland alle wedstrijden van het toernooi; een grand slam. Dertien jaar geleden lukte Engeland dat voor het laatst. Het was de dertiende keer dat Engeland de Six Nations met een grand slam won. Daarmee lopen de Engelsen verder uit op Wales, Dat elf keer een grand slam haalde. Bij de laatste wedstrijd van deze editie van de Six Nations stond alleen de ongeslagen status van de Engelsen nog op het spel. De Engelsen waren voor deze laatste wedstrijd al niet meer in te halen. Wales werd tweede, door een 67-14 overwinning op Italië en Ierland werd derde, via een 35-24 zege op Schotland. De winst is een welkome opsteker voor Engeland, na het teleurstellend verlopen WK van 2015. Toen was Engeland het thuisland, maar werd het al voor de kwartfinales uitgeschakeld. Dat was de Engelsen nog niet eerder overkomen. (NRC)