Obama: Alphabet verbetert toegang tot internet in Cuba

Het moederbedrijf van Google heeft een deal om de toegang tot internet makkelijker te maken voor Cubanen.

Obama wordt met zijn gezin rondgeleid door het oude centrum van Havana, tijdens zijn bezoek aan Cuba.
Obama wordt met zijn gezin rondgeleid door het oude centrum van Havana, tijdens zijn bezoek aan Cuba. REUTERS / Carlos Barria

Techgigant Alphabet, het moederbedrijf van Google, gaat de toegang tot internet voor Cubanen verbeteren. Dat heeft Obama gezegd tijdens zijn historische bezoek aan het eiland, meldt Reuters.

De president zei in een interview met ABC News:

“Eén van de dingen die we mogen aankondigen is dat Google een deal heeft om de toegang tot wifi en internet op Cuba te verbeteren”

Daarnaast opent Google een centrum met tientallen laptops, telefoons en virtual reality brillen in Cuba, zo meldt AP. In de ruimte kunnen veertig mensen tegelijk gebruik maken van internet.

Op dit moment is de toegang tot internet op het eiland beperkt en duur, al is het aantal wifipunten wel uitgebreid nadat de verbeterde relatie tussen Cuba en de VS werd aangekondigd. Meer toegang tot internet voor de Cubanen was onderdeel van de historische deal die in 2014 tussen de landen werd gesloten

Obama brengt op het moment een bezoek aan Cuba, daarmee is het de eerste Amerikaanse president sinds 1928 die een voet op het eiland zet. Onder andere een ontmoeting met de huidige president Raúl Castro staat op het programma.

Lees een verslag van het bezoek: Hoosbui wast de vijandschap weg