Låpsley: fraai, maar nog wat stuurloos

None

Zangeres Låpsley zit vol beloften. Zowel als het gaat om haar eigen carrière als om de inhoud van haar muziek. In haar liedjes belooft de 19-jarige ons een royale dosis aan betrokkenheid en emotie. Låpsley heeft het soort stem waar ook Adele op kan bogen: een gul geluid dat suggereert dat onder het gladde oppervlak de nodige rimpelingen verborgen zitten. Op haar debuut-cd Long Way Home, wordt Låpsleys stem op stijlvolle, eigentijdse manier begeleid. In de veelal gedragen songs koos ze voor strijkers, en akoestische instrumenten. Of voor koele elektronica in de stijl van The XX, die als een wind door de nummers blaast en schurende details geeft, zoals in Hurt Me. Operator (He Doesn’t Call Me) is een onverwacht disconummer met Schwung, maar ook voorspelbare wendingen. Zo kent Long Way Home fraaie momenten, maar ook wat stuurloze nummers. De belofte is nog niet helemaal ingelost.

    • Hester Carvalho