Dertien doden bij busongeluk Spanje

Bij een busongeluk in het noorden van Spanje zijn zondagochtend zeker dertien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten 34 mensen gewond, van wie acht ernstig. In de bus zaten volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken twee Nederlanders; zij hebben het ongeval overleefd. De inzittenden waren vooral buitenlandse studenten die in Barcelona studeerden en in Valencia het Las Fallas-festival hadden bezocht. Op de terugreis zou de chauffeur te dicht bij de vangrail zijn gekomen. Om te compenseren zou hij scherp naar links zijn uitgeweken en op de verkeerde rijbaan zijn beland, waar de bus op een tegenligger botste. De chauffeur, die het ongeval overleefde, zou niet onder invloed van drank of drugs zijn geweest. De precieze toedracht wordt onderzocht. (NRC)