Investeringen nemen toe, maar minder snel

De investeringen in Nederland zijn in januari opnieuw gestegen, maar in een minder hoog tempo dan in de voorgaande maanden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De investeringen lagen in de eerste maand van dit jaar 4,2 procent hoger dan in januari 2015. Die plus volgde op dubbelcijferige groei in de laatste twee maanden van vorig jaar. De sterke groei werd toen vooral veroorzaakt door de piek in de aankoop van personenauto’s door bedrijven, vooruitlopend op nieuwe belastingregels die sinds 1 januari gelden. In januari namen onder meer de investeringen in woningen en vrachtauto’s verder toe. In infrastructuur en machines werd daarentegen minder geïnvesteerd dan een jaar eerder. Volgens het CBS waren de omstandigheden voor de investeringen in maart overigens minder gunstig dan in januari. (ANP)