Beachvolleyballer veroordeeld tot vier jaar cel

Steven van de V. heeft bekend meerdere malen seks te hebben gehad met een twaalfjarige.

Foto ter illustratie. ANP / Sander Koning

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de V. (21) is veroordeeld tot vier jaar cel voor het hebben van seks met een twaalfjarig meisje in Groot-Brittannië. Van de V. heeft bekend dat hij meermalen met haar seks heeft gehad. Door haar leeftijd geldt dat voor de Engelse wet als verkrachting, ongeacht of zij instemde.

De Hagenaar leerde het destijds twaalfjarige meisje via sociale media kennen en sprak in augustus 2014 met haar af in de plaats Milton Keynes. Van de V. was toen zelf negentien jaar oud. Volgens de aanklacht heeft de beachvolleyballer tijdens het verblijf drie keer seks met haar gehad en was hij op de hoogte van de leeftijd van het meisje.

Op 8 januari werd de beachvolleyballer uitgeleverd aan Groot-Brittannië en daar direct gearresteerd. Na zijn bekentenis hoorden de volleybalbond Nevobo, zijn voormalige manager en zijn toenmalige volleybalpartner Dirk Boehlé pas van de zaak.

Nederlands kampioen

Van de V. werd met Boehlé in 2015 nog Nederlands kampioen. Zijn voormalige partner schreef in februari op Facebook geschokt te zijn door het nieuws:

“De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem. Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan. Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen, maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking.”

    • Liza van Lonkhuyzen