March Madness, vanuit de lucht

Foto’s AFP

De eindfase van het Amerikaans kampioenschap voor universiteitsploegen staat bekend als March Madness. De beste teams van het land, zoals op de twee bovenste foto’s North Carolina Tar Heads (in de witte shirts) tegen Providence Friars en Butler Bulldogs (onder, in donkere shirts) tegen Virginia Cavaliers, strijden in Raleigh (North Carolina) tegen elkaar in de tweede ronde. De finales zijn begin april, in het American-footballstadion in Houston, dat plaats biedt aan meer dan 70.000 toeschouwers. In het stadion waar de New England Patriots in 2004 de Super Bowl wonnen, treffen de vier beste college-teams – uit het oosten, zuiden, westen en middenwesten – van de Verenigde Staten elkaar. Het recordaantal titels, elf, is in handen van UCLA, uit Los Angeles. (NRC)