Twaalf militairen dood bij helikoptercrash Indonesië

De militairen wilden Abu Wardah Santoso, de meest gezochte militant van het land, inrekenen.

Beeld van het zuiden van het bergachtige Indonesische eiland Sulawesi. In het noorden stortte zondag een helikopter neer. Daarbij kwamen tenminste twaalf militairen om het leven.
Beeld van het zuiden van het bergachtige Indonesische eiland Sulawesi. In het noorden stortte zondag een helikopter neer. Daarbij kwamen tenminste twaalf militairen om het leven. Foto Cening Unru/AFP

Bij een helikoptercrash op het Indonesische eiland Sulawesi zijn zondag ten minste twaalf militairen om het leven gekomen. De soldaten waren op weg naar het bergachtige gebied Poso om de meest gezochte militant van het land, Abu Wardah Santoso, in te rekenen, zo meldt persbureau AP.

Twitter avatar AirCrashMayday Air Disasters PHOTO 13 killed in Indonesian Army helicopter crash in Poso regency, Sulawesi. @tjpforum https://t.co/VBdq5RTSxJ https://t.co/twIU4wYe68

Het is momenteel nog niet bekend hoe de crash heeft kunnen ontstaan, maar volgens AP kwam de helikopter terecht in een zware onweersbui. Het toestel vervoerde in totaal dertien soldaten en crewleden toen het 35 minuten na opstijgen neerstortte. Reddingswerkers hebben het wrak van de verbrande helikopter gevonden in de buurt van de stad Kasiguncu. Twaalf lichamen zijn inmiddels geborgen, één militair wordt nog vermist.

Teroristisch broeinest

Volgens de regionale militaire chef Agus Surya Bakti was de crew op weg naar een verblijfadres van Abu Wardah Santoso, een militant die leiding geeft aan het Mujahidin-netwerk, dat gelieerd is aan terreurgroepering IS. Afgelopen week zijn al vijf leden van het Indonesische terroristennetwerk gedood in de regio Poso. Het gebied wordt beschouwd als een extremistisch broeinest. Veiligheidstroepen hebben hun inspanningen in Poso daarom dit jaar geintensiveerd.