Media

Dit schrijven andere media

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Fransen irriteren KLM weer eens

En weer heeft KLM last van de Fransen. Dit keer niet van zustermaatschappij Air France, maar van de mannen en vrouwen in de verkeerstorens. Zij staakten gisteren in Frankrijk. En dat terwijl een bijzonder vliegtuig van KLM onderweg was: de eerste Embraer 175, aldus de Telegraaf.

Het Braziliaanse toestel zou met veel fanfare in ontvangst genomen worden. Maar de Embraer stond vast in Portugal. KLM-baas Pieter Elbers noemt het heel triest. Door de aankoop van nieuwe Braziliaanse Embraers neemt KLM afscheid van de laatste toestellen van Fokker.

Reissite 9292 moet zich haast iedere dag weren tegen hackers

Bijna iedere dag moet OV-site 9292 zich weren tegen aanvallen van hackers. Dat staat in een reportage in de Volkskrant die een aardig inzicht biedt in het bedrijf, begonnen door Stefan Hulman, ooit buschauffeur, ooit wethouder in Rotterdam.

Waarom 9292? Omdat het bedrijf is opgericht op 2 september 1992, in de Engelse schrijfwijze 9/2/’92. Ooit had 9292 callcenters door het land verspreid om forenzen telefonisch van reisinformatie te voorzien. Dit jaar sloot het bedrijf de deuren van de callcenters. Alles verloopt of via smartphone of is geautomatiseerd.

In Sensor City wordt alles gemeten

De nieuwe bijnaam van Assen? Sensor City. Dat beweert Trouw. In de noordelijke stad van Nederland wordt tegenwoordig alles gemeten. Regen. Geluid. Fietsbewegingen. Alles wordt opgeslagen op een computer op het gemeentehuis, schrijft de krant in een reportage.

De gegevens worden gebruikt om praktische zaken te regelen en besluitvorming te optimaliseren. Als het druk is, worden de verkeerslichten aangepast. Als ergens te veel lawaai is, kan dat leiden tot plaatsing van een geluidswal. Ook kan het geluidsniveau meespelen in het besluit ergens wel of geen nieuwbouwwijk neer te zetten.