Economie

Deze week: tien jaar Twitter en een nieuwe ‘Zakenvrouw van het Jaar’

Maandag begint de zaak tegen Buck Groenhof, die door SNS Reaal werd ingehuurd om puin te ruimen. Maar toen ontdekte het bedrijf dat hij zich extra liet betalen door de managers onder hem.
Maandag begint de zaak tegen Buck Groenhof, die door SNS Reaal werd ingehuurd om puin te ruimen. Maar toen ontdekte het bedrijf dat hij zich extra liet betalen door de managers onder hem. Foto Lars van den Brink

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

Maandag bestaat Twitter tien jaar en wordt de ‘Zakenvrouw van het Jaar’ bekendgemaakt. Ook begint de rechtszaak tegen directeur Buck Groenhof over de beweerde fraude binnen de vastgoedbank van SNS Reaal.

Een baan na een faillissement? Het CBS publiceert woensdag cijfers over hoeveel werknemers die in 2013 zijn ontslagen, nu weer aan het werk zijn.

Donderdag opent de Keukenhof voor publiek. Waar het bloemenpark bij Lisse vorig jaar een recordaantal van 1,18 miljoen bezoekers trok, hebben de telers die de bollen gratis aanleveren het al een aantal jaar zwaar.

Vrijdag komt het CBS met cijfers over de economische groei en met de belangrijkste economische conclusies voor 2015.