In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.)
Jockey Tom Scudamore kust de beker die hij gewonnen heeft op de renbaan van Cheltenham op het Cheltenham Festival.
Reuters / Dylan Martinez
De Britse premier David Cameron vrijdag op de EU-migratietop in Brussel, waar Turkije en de EU een akkoord bereikten over het indammen van de vluchtelingenstroom.
Reuters / Yves Herman
Een demonstrant met een vlag van de vakbond CNT bij een protestactie tegen voorgenomen arbeidsmarkthervormingen in Nantes, Frankrijk.
AFP / Loic Venance
Een ultra-orthodox joodse bruid kijkt toe bij de traditionele Mitzvah tantz op haar bruiloft in Netanja. Het huwelijk trok duizenden gasten. De bruid en bruidegom komen beide uit belangrijke families.
AP / Oded Balilty
In Braziliaanse steden protesteerden donderdag duizenden mensen nadat president Dilma Rousseff de voormalig Braziliaanse president Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva heeft benoemd als nieuwe minister in haar kabinet. De 70-jarige Lula wordt verdacht van witwaspraktijken en identiteitsfraude. Met de aanstelling zou Rousseff haar voorganger willen beschermen tegen gerechtelijke vervolging, denken de oppositiepartijen.
Reuters / Leonardo Benassatto
In het kamp bij Idomeni dragen vluchtelingen een andere vluchteling over aan de politie omdat hij een meisje misbruikt zou hebben.
Reuters / Alkis Konstantinidis
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekijkt een raketlancering. Noord-Korea heeft vrijdagochtend zeker één ballistische raket afgevuurd.Het land negeert hiermee een resolutie van de Verenigde Naties.
Reuters / KCNA
Studenten van een martial-artsschool in China, zijn bezig met een oefening op een klif, in de buurt van Denfeng. De studenten beoefenen Shaolin Kung Fu.
Reuters
Preventieve maatregelen tegen de Zika-mug in Havana, Cuba.
Reuters / Ueslei Marcelino
Republikeinse presidentskandidaat Marco Rubio wordt omhelsd door zijn familie na zijn aankondiging uit de presidentsrace te stappen. Senator Rubio wist dinsdag niet te winnen in zijn thuisstaat Florida.
Reutes / Carlo Allegri
Een verkleed kind bij een processie op school de avond voor het begin van de Heilige Week in Sevilla.
Reuters / Marcelo del Pozo
Een model toont de kleding van het merk RYOTAMURAKAMI op de Tokyo Fashion Week.
Reutes / Issei Kato
Iraakse Mandaeërs eren de doden aan de oevers van de Tigris tijdens Eid Al-Khaiqeh (creatie van de wereld), een lenteritueel van deze voor-christelijke religie.
AP/ Maya Alleruzzo
Een man wordt het ziekenhuis van Peshawar binnen gebracht nadat hij gewond raakte bij een bomaanslag op een bus met overheidswerknemers.
AP / Mohammad Sajjad
Een Syrische vluchteling protesteert tegen de gesloten grenzen, op de rails bij het Griekse dorp Idomeni.
Reuters / Alkis Konstantinidis
De Britse kroonprins William gaat op de foto met The Corporal's Mess tijdens een St. Patricks viering in Hounslow, Londen.
AFP / Heathcliff O'Malley
Luchtfoto toont huisraad op een dak van een huis in Deweyville, Texas na een overstroming van de Sabine-rivier.
Brett Coomer / Houston Chronicle via AP
Een kind kijkt naar een lid van de Zwitserse Garde op het Sint-Pietersplein in Rome.
AFP / Andreas Solara
Een kat en een monument van een Sojoez-raket op de Russische lanceerbasis Baikonoer, Kazachstan. De start van de nieuwe Sojoezmissie naar het International Space Station (ISS) is gepland op zaterdag.
AP / Dmitri Lovetsky
Bij een gewone huiszoeking, dinsdag op klaarlichte dag, in de Brusselse gemeente Vorst, breekt opeens de hel los. Vanuit het pand worden agenten onder vuur genomen met zware wapens, vermoedelijk kalasjnikovs. Er ontrolt zich een grootscheepse politieactie, met sluipschutters op daken en gepantserde voertuigen op straat. Een aantal agenten raakt gewond, een van de daders komt om in de actie.
Reuters / Francois Lenoir