Cultuur

Zo gluurt de baas met je mee en met miljoenen kijken naar koken

Illustratie Tomas Schats

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Petjes die vermoeidheid meten, liften met gezichtsherkenning: bedrijven gaan steeds verder met het in de gaten houden van werknemers. Zo gluurt de baas digitaal met je mee.

2. Mensen met veel macht vinden het moeilijker om taken uit te voeren die om onderlinge afstemming vragen, blijkt uit onderzoek. Waarom je baas minder goed kan samenwerken.

3. Hoe reageert Nederland op (semi-)zelfrijdende auto’s? Deze week gingen er zestig de openbare weg op als eerste grote Europese test. Waarom loopt Nederland hierin voorop? En wie betaalt als je ergens tegenaan botst?

4. Kim en Kanye werpen zich steeds vaker op als ambassadeurs van de mode-industrie. Maar zo’n familiebezoek aan de Parijse Fashion Week deze maand, is dat een vloek of een zegen?

5. Sinds maandag wordt The French Chef – een suf kookprogramma uit de jaren zestig – aan een stuk door uitgezonden op gamewebsite Twitch. Waarom, in hemelsnaam?

6. De First Lady heeft een team dat ervoor zorgt dat ze online zo toegankelijk en authentiek mogelijk overkomt. Dit is de online strategie van Michelle Obama.