Weer

Dit weekend is het aan de koude kant, maar de nachten verlopen vorstvrij omdat wolkenvelden blijven overheersen.

De laaghangende bewolking wordt aangevoerd met een noordelijke wind, aan de flank van een hogedrukgebied. Het zwaartepunt van het weersysteem ligt zowel vandaag als morgen op de oceaan dichtbij Ierland.

Zaterdagmiddag kunnen af en toe een paar gaten in het wolkendek verschijnen, waardoor de zon soms even doorbreekt. Het blijft overwegend droog. Met de zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 7 tot 8 graden. Dat is een tikkeltje kouder dan normaal, want de gemiddelde maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar bedraagt 9 tot 10 graden. Dit weekend verandert er weinig in het weerbeeld. Wolken houden de overhand en op een paar plaatselijke regendruppels na blijft het droog. De wind blijft zwak tot matig.

Zaterdagnacht koelt het tot een graad of 4 af, zondagmiddag wordt het 8 graden.

Maandag en vooral dinsdag is de kans op zonneschijn groter, al lijkt het niet echt zonnig te worden. De temperatuur komt wel wat hoger uit.