62 doden na neerstorten vliegtuig in Rusland

De landingspoging bij het vliegveld bij de stad Rostov aan de Don liep fataal af, mogelijk vanwege weersomstandigheden.

Een psycholoog staat nabestaanden bij op het vliegveld.
Een psycholoog staat nabestaanden bij op het vliegveld. REUTERS / Sergei Pivovarov

Bij een mislukte landingspoging van een vliegtuig in het zuiden van Rusland zaterdagochtend zijn alle 62 mensen aan boord om het leven gekomen. Dat meldt persbureau Reuters. Het incident vond plaats bij het vliegveld van de stad Rostov aan de Don.

De Boeing 737-800 van de budgetmaatschappij Flydubai, vluchtnummer FZ981, was in Dubai opgestegen. Een eerdere landingspoging werd afgebroken vanwege sterke wind, bij de tweede landingspoging stortte het toestel neer. De lokale overheid meldde aan Reuters dat de vleugel van het toestel de grond raakte en het vliegtuig daarna in brand vloog.

Volgens het Russische persbureau TASS zouden de piloten moeite hebben gehad met landen vanwege slecht zicht, maar een technisch mankement aan het vliegtuig wordt niet uitgesloten. De Russische Onderzoekscommissie zegt rekening te houden met twee mogelijke oorzaken: een menselijke fout of technisch falen.

Meerderheid van Russische afkomst

In een verklaring maakte Flydubai vanochtend bekend dat er 55 passagiers aan boord waren en zeven crewleden. De passagierslijst toont aan dat er 33 vrouwen, achttien mannen en vier kinderen bij de crash zijn omgekomen, naast de crew.

Zes van de zeven crewleden waren niet-Russisch, van hen is de nationaliteit nog niet officieel bekendgemaakt. 44 passagiers waren Russisch, acht van Oekraïense afkomst, twee Indiaas en er was één iemand uit Oezbekistan aan boord.

Vladimir Poetin heeft hulp aangeboden aan de familieleden van de omgekomen passagiers en crewleden, aldus een woordvoerder van het Kremlin.

Op Facebook sprak een topman van Flydubai zijn medeleven uit aan de slachtoffers: