PSV is wereldnieuws

„Het leek eerst op een slechte grap. (...) De vrouwen speelden het spel mee. Ze vroegen om munten. Die werden dan onder luid gejuich gegooid. (...) We hebben toen meer beelden gemaakt. Van vrouwen die zich opdrukten. Van een jongen die geld in de fik stak.”

(Twee journalistiekstudenten die een opleiding volgen bij de Spaanse krant El País, Pablo Vande Rusten en Ignacio Camacho. Ze gingen dinsdag met een videocamera op pad om een portret te maken van een PSV-fan. PSV speelde dinsdagavond in Madrid de return tegen Atlético [0-0]).

„Nederland staat er verschrikkelijk op. Dit hoort totaal niet bij sport.” „En het is ook goed dat hij [Rutte] daar even met de Spaanse premier over spreekt, want je schaamt je rot als Nederlander.”

(Minister Edith Schippers van Sport en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Schippers wil de PSV-supporters die zich misdroegen hard aanpakken).

„Dit is een verschrikkelijke vernedering voor mensen die in onze stad wonen.”

(De burgemeester van Madrid, Manuela Carmena).