Engeland wint prestigieuze Six Nations met Grand Slam

Het won van Frankrijk en voltooide daarmee de zogenaamde Grand Slam, waarbij een team elk ander team verslaat.

Jack Nowell (links, Engeland) wordt getackled door de Franse Wesley Fofana.
Jack Nowell (links, Engeland) wordt getackled door de Franse Wesley Fofana. Foto Franck Fife / AFP

Engeland heeft alle andere vijf tegenstanders in het prestigieuze rugbytoernooi Six Nations verslagen. Het won van Frankrijk zaterdagavond met 31-21 en voltooide daarmee de zogenaamde Grand Slam, waarbij de winnaar alle gespeelde wedstrijden wint.

Het was de eerste Grand Slam van Engeland sinds dertien jaar. Afgelopen weekend was al duidelijk dat Engeland het toernooi zou winnen, toen Frankrijk van Schotland verloor. De andere drie teams zijn Wales, Ierland en Italië.

Wales versloeg Italië zaterdag met 67-14 en werd tweede in het eindklassement. Ierland won van Schotland met 35-25 en kon de derde prijs in ontvangst nemen. Schotland, Frankrijk en Italië werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.