En zo neem je je hondjes mee

FOTO AFP/ JOHANNES EISELE

Een vrouw draagt haar hondje als een kind met zich mee op de International Pet Expo in Shanghai. Tot en met zondag vindt deze huisdierenbeurs, de grootste van China, plaats in het World Expo Convention Center. Ongeveer 15.000 bezoekers komen hier jaarlijks kijken naar honden en katten die aan schoonheidswedstrijden meedoen. Ook kunnen de dieren er een blind date aangaan; als het klikt bestaat de mogelijkheid voor de dieren om ter plekke te trouwen. Honderdvijftig populaire merken uit negen landen verkopen op de beurs speeltjes, kleding, voeding en andere benodigdheden voor honden en katten. Naar schatting zijn er 150 miljoen huisdieren in China, een aantal dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid met de toename van de Chinese welvaart.