Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur

Deze week een klein Utrechts huisje met veel ruimte.

Huis Het huisje dat Heleen van Rosmalen (textielinkoper, 34) twee jaar geleden in Utrecht kocht, diende vroeger als opslagplaats van een loodgieter. Tien jaar geleden verbouwde architect Rolf Bruggink het oude, kleine pandje van twee verdiepingen – vloeroppervlak 5 bij 6 meter – en plaatste er een derde verdieping bovenop. Op de begane grond kwam de keuken, daarboven de huiskamer/ badkamer, en helemaal boven de slaapkamer. Met de trappen (en daaronder kasten) aan de zijkant, lijken de kamers toch heel ruim.

Badkamer Van Rosmalen veranderde vrijwel niets aan de indeling en het interieur. „De bakstenen muur, de eikenhouten balken en het gebruik van staal, zorgen voor een sfeer waarin ik me meteen helemaal thuis voelde. Ik heb alleen een lamp voor de keuken gekocht, en wat muren geverfd. Zelfs de bank stond hier al.” Het bad staat verborgen in een grote kast, rechts daarvan de wc, links de douche. Met de deuren dicht zie je alleen een wand. Met de deuren open lijkt de zitkamer ineens op een luxe badkamer. De vloer is gemaakt van oude balken. Door de werking in het hout zijn er kieren in ontstaan van soms wel 2 centimeter breed. „Dat is juist gezellig. Er schijnt licht doorheen, en vanuit de zitkamer kun je zo makkelijk een gesprek voeren met iemand in de keuken.”

Van Ikea „Handdoeken, beddengoed en servies.”

Bij brand meenemen „Tom de huiskat; een stenen beeld dat mijn moeder heeft gemaakt, het staat beneden in het raam.”

Lenny Gerdes