V&D-winkels tijdelijk open voor laatste verkoopronde

Alle 62 vestigingen gaan volgende week voor drie tot vier weken weer open voor een liquidatieverkoop.

De V&D-vestiging in Leiden. De winkel is een van de 62 warenhuizen die vanaf volgende week tijdelijk weer heropent. Foto Robin Utrecht/ANP

Alle 62 warenhuizen van de failliete winkelketen V&D gaan volgende week tijdelijk weer open voor een laatste uitverkoopronde. De curatoren van het bedrijf hebben daarover een akkoord bereikt met leveranciers en de verhuurders van winkelpanden. Tevens is er personeel bereid gevonden de liquidatieverkoop te leiden.

Komende woensdag, donderdag of vrijdag gaan de winkels voor drie tot vier weken weer open, afhankelijk van de vestiging. Volgens een woordvoerder van V&D is er nog “in alle productcategorieën” voorraad aanwezig. “Bij de ene vestiging wat meer dan bij een andere.”

De opbrengst van de verkoopronde gaat naar schuldeisers. Die hebben voor zo’n honderd miljoen euro aan vorderingen uitstaan bij het bedrijf, dat vorige maand failliet ging nadat een doorstart onmogelijk bleek. Supermarktconcern Jumbo nam wel alle losstaande vestigingen van restaurantketen La Place over.

    • Jorg Leijten