Moederbedrijf van Google zet robotmaker Boston Dynamics in de etalage

Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil het robotbedrijf Boston Dynamics verkopen. Alphabet zou in gesprek zijn met onder andere webreus Amazon en autofabrikant Toyota over een mogelijke overname, zo meldt het financiële persbureau Bloomberg. Met de verkoop zou Alphabet zich minder op robotica gaan richten.

Er zouden twijfels bestaan over de vraag of Boston Dynamics binnen enkele jaren een commercieel product voor Alphabet zou kunnen maken. Uit een gelekt verslag van een vergadering in november zei een manager van Alphabet: „Als startup van onze schaal kunnen we niet 30 procent of meer van onze middelen uitgeven aan dingen die tien jaar duren”.

De top van Boston Dynamics zou op zijn beurt niet met Google-ingenieurs willen samenwerken. Google kocht het robotbedrijf nog maar kort geleden, in 2013.

Niet iedereen binnen Alphabet was daarnaast blij om met Boston Dynamics in verband gebracht te worden. Het pr-team van Alphabet zou bijvoorbeeld zorgen hebben over de associatie met de bouw van mensachtige robots. Boston Dynamics staat bekend om het maken van dier- en mensachtige machines. Vorige maand nog plaatste Boston Dynamics een video op TouTube waarin een robot-viervoeter op de been bleef terwijl het ‘beest’ een harde schop kreeg van een mens. (NRC)