Spaans onderonsje in kwartfinale Champions League

Titelverdediger FC Barcelona is tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Atlético Madrid.

De cup met de grote oren. Foto ANP

De twee Spaanse grootmachten FC Barcelona en Atlético Madrid mogen gaan uitvechten wie de halve finales van de Champions League haalt. De clubs werden tegen elkaar geloot in Nyon voor de kwartfinale.

Doordat Manchester City en Paris St. Germain ook aan elkaar werden gekoppeld, behaalt ten opzichte van vorig jaar in ieder geval één nieuwe club de laatste vier. Vorig jaar haalden Barça, Real en Bayern de halve finales, en die kans is dit jaar ook weer aanwezig. Alleen Juventus - vorig jaar finalist - zit dit seizoen niet meer in de race. De Italianen werden uitgeschakeld door Bayern in de achtste finales.

Tienmalig winnaar Real Madrid moet in de eerste wedstrijd op bezoek bij VfL Wolfsburg. Bayern München kreeg een op papier relatief makkelijke loting door gekoppeld te worden aan de Portugese club Benfica.

De kwartfinales worden gespeeld op 5 en 6 en 12 en 13 april. Op 29 mei vindt de finale van de Champions League plaats in het San Siro stadion in Milaan. De titelverdediger is FC Barcelona, dat vorig jaar in de finale Juventus wist te verslaan.

De volledige loting:

VfL Wolfsburg (Dui) - Real Madrid (Spa)
Bayern München (Dui) - Benfica (Por)
FC Barcelona (Spa) - Atlético Madrid (Spa)
Paris St. Germain (Fra) - Manchester City (Eng)

    • Sam de Voogt