FC Utrecht blijft in race voor derde plek

De ploeg van Erik ten Hag versloeg Excelsior vrijdag met 2-1 door twee doelpunten van spits Sébastien Haller.

Sébastien Haller viert de 2-1 die hij even daarvoor heeft binnengekopt. Excelsior-speler Luigi Bruins baalt. Foto ANP

In de strijd om de derde plek in de Eredivisie heeft FC Utrecht vrijdag goede zaken gedaan. De ploeg van coach Erik ten Hag won in De Galgenwaard met 2-1 van Excelsior en nadert daarmee Feyenoord en AZ tot op één punt. Die ploegen komen later dit weekend in actie.

Grote man aan Utrechtse zijde was wederom de Franse spits Sébastien Haller. Met twee doelpunten maakte de speler een aanvankelijke achterstand goed. Al na vijf minuten kwamen de Rotterdammers namelijk verrassend op voorsprong nadat voormalig Utrecht-speler Rick Kruys een schot van Ramon succesvol van richting veranderde.

Na een half uur maakten de Domstedelingen gelijk nadat Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij de bal op zijn arm kreeg en scheidsrechter Edwin van de Graaf de bal op de stip legde. Haller benutte de penalty. Vlak voor rust zorgde de Fransman eveneens voor de 2-1, ditmaal met een kopbal. In de tweede helft veranderde er niets meer aan de stand.

Excelsior blijft door de nederlaag op de zestiende plaats staan, met evenveel punten als nummer vijftien Willem II maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Ajax-PSV

Het Eredivisieweekend staat vooral in het teken van de wedstrijd tussen Ajax en PSV. Zij strijden zondag vanaf 16.45 uur in het onderlinge duel om de koppositie.

    • Jorg Leijten