Blokker investeert 200 mln

None
Foto Robin Utrecht

Blokker Holding investeert de komende drie jaar meer dan 200 miljoen euro extra in het bedrijf. Dat zei topman Casper Meijer van het moederbedrijf van onder meer Blokker, Marskramer, Xenos, Intertoys en Leen Bakker vrijdag in Het Financieele Dagblad.

De investeringen zijn nodig om Blokker erbovenop te helpen: vorig jaar maakte het detailhandelsconcern voor het eerst sinds zijn oprichting in 1896 verlies, 20 miljoen euro.

Meijer, die sinds januari van dit jaar de baas is van Blokker Holding, waarschuwt dat het concern dit jaar nog niet uit de verliezen komt. In mei zal het concern zijn jaarcijfers bekendmaken, kondigde hij aan. Voor de benodigde investeringen zal de familie Blokker als aandeelhouder bijspringen, zegt Meijer. De rest van het geld wordt uit het bedrijf gehaald door bijvoorbeeld rekeningen later te betalen en minder voorraad aan te houden. (ANP)