Ontruiming kamp ‘jungle’ is voltooid

De ontruiming van het provisorische vluchtelingenkamp bij het Noord-Franse Calais is woensdag voltooid. Ongeveer negenhonderd bewoners van de zogeheten ‘jungle’ zijn ondergebracht in containerwoningen, hebben de lokale autoriteiten laten weten. De ontruiming en sloop van de migrantennederzetting was ruim twee weken geleden begonnen. Aanvankelijk stuitten de slopers op protest en verzet, maar daaraan maakte de politie een eind. In het tenten- en krottenkamp hadden zich volgens de autoriteiten een duizendtal asielzoekers verzameld die hoopten naar Groot-Brittannië te kunnen reizen. (Reuters)

Correcties en aanvullingen

Calais

In het artikel ‘Ontruiming kamp ‘jungle’ is voltooid’ (17/3, p. 12) staat dat de ontruiming van het vluchtelingenkamp bij Calais woensdag is voltooid en dat 900 bewoners zijn ondergebracht in containerwoningen. Dat klopt niet, de helft van de jungle is ontruimd en de meeste mensen zijn niet naar containers verhuisd maar naar de noordkant van het kamp. Daar wonen nog circa 2.000 mensen.