Verdachten gearresteerd voor spectaculaire Italiaanse kunstroof

Eind november 2015 namen drie gewapende mannen bij een nachtelijke inbraak werken mee ter waarde van 15 miljoen euro

Detail van een van de gestolen schilderijen, een doek van Bellini.

De Italiaanse en Moldavische politie hebben dinsdag dertien verdachten gearresteerd voor de spectaculaire kunstroof uit het Stedelijk Museum Castelvecchio in het Noord-Italiaanse Verona eind november.

Bij die nachtelijke inbraak, waarbij drie gewapende mannen de nog aanwezige personeelsleden overmeesterden, werden zeventien oude meesters ter waarde van zo’n 15 miljoen euro buitgemaakt. Onder de gestolen schilderijen zaten werken van oude meesters als Peter Paul Rubens, Jacopo Tintoretto en Andrea Mantegna.

Onder de verdachten is de beveiligingsmedewerker die in de nacht van de roof in het museum actief was. Zijn auto is gebruikt om de schilderijen te vervoeren. De gestolen schilderijen, onder meer werken van Rubens en Tintoretto, zijn volgens de Carabinieri in Moldavië.

    • Arjen Ribbens