Met akoestische gitaar, een simpele drum en gebroken stem

Matthew Ward, 41, uit Oregon maakte al acht eerdere solo-albums, maar geen één was zo mooi afgewerkt als More Rain. Misschien dat Matthew Ward, alias M.Ward, hier een groter publiek mee zal bereiken.

Tot nog toe bleef Ward onderbelicht, al werd hij enigszins bekend als helft van het duo She & Him, met filmster/zangeres Zooey Deschanel. Met haar klinkt Ward nadrukkelijk nostalgisch, als de girl-groups uit de jaren zestig. Ook in zijn solo-werk figureren stijlelementen van vroeger, zoals de surf-gitaar in Confession en de metalige stem-echo in ‘Girl From Conejo Valley’.

‘Retrofuturistisch’ zijn de ouderwets klinkende synthesizers en Moog-keyboards die soms hun gekreun tussen de gitaren wringen, of met spookachtige strijkers een ijselijke sfeer oproepen.

M.Ward heeft een lome stem, die op zijn best is in het prachtige ‘Slow Driving Man’. Hoe de akoestische gitaar, de simpele drum en zijn gebroken stem hier worden omvat door een aanzwellende strijkers-ensemble is huiveringwekkend.

    • Hester Carvalho