Debuut met stuurloze nummers en fraaie momenten

Zangeres Holly Låpsley Fletcher, alias Låpsley, zit vol beloften. Zowel als het gaat om haar eigen carrière als om de inhoud van haar muziek.

In haar liedjes belooft de 19-jarige ons een royale dosis aan betrokkenheid en emotie. Låpsley heeft het soort stem waar ook Adele op kan bogen: een gul geluid dat suggereert dat onder het gladde oppervlak de nodige rimpelingen verborgen zitten. Op haar pas verschenen debuut-cd Long Way Home, wordt Låpsleys stem op stijlvolle en eigentijdse manier begeleid. In de veelal gedragen songs koos ze voor strijkers, en instrumenten in akoestische stijl. Of voor koele elektronica in de stijl van The XX, die als een wind door de nummers blaast en schurende details geeft, zoals in ‘Hurt Me’.

‘Operator (He Doesn’t Call Me)’ is een onverwacht disconummer met Schwung, maar ook voorspelbare wendingen. Long Way Home kent fraaie momenten, maar ook wat stuurloze nummers. De belofte is nog niet helemaal ingelost.

    • Hester Carvalho